Köpa värmepump

Att köpa en värmepump kräver sina efterforskningar. Det finns en del att ta ställning till.

 • Vilken värmepump passar förutsättningarna i mitt hus?
 • Vilket märke vill jag ha och vilken av alla modellerna?
 • Vem ska sälja värmepumpen till mig?
 • Hur blir det med installationen?

Med hjälp utav vår guide, hittar du lätt en värmepump som passar dina önskemål och de förutsättningar som finns i ditt hus.

Köpa värmepump onlineKöpa värmepump på Internet

Vi tycker att du ska köpa din värmepump på Internet. Det är ett mycket effektivt sätt att få ner priset på din värmepump.

Gör ett besök i vår e-butik! Vi håller riktigt låga priser på värmepumpar, samtidigt som vi endast säljer värmepumpar som håller hög kvalitet. Vi är störst i Norden på luftvärmepumpar på Internet och det är därför som vi kan pressa priserna. Du kan även köpa installationen hos oss; vi har ett stort nätverk av installatörer i hela landet.

Till Polarpumpens e-butik med värmepumpar

Offert på värmepump

För stora projekt i hemmet är det vanligt med offerter. En offert är ett kostnadsförslag från en återförsäljare eller installatör, där det specificeras vad som ingår och till vilket pris. Du kan sedan välja att gå vidare eller avböja. När det gäller köp av värmepumpar är det inte alltid nödvändigt med offert. Du ser priserna direkt i vår webbutik och kan enkelt jämföra redan där. Samtidigt kan du naturligtvis alltid efterfråga en offert, om du så önskar.

Efterfråga en offert

Tips och råd

 • Kvalitetsmärken är bättre och kan vara värt några tusenlappar extra.
 • Spara pengar genom att köpa värmepumpen online!
 • Värmepumpar är komplexa och en värmepumpsexpert med många värmepumpar i sortimentet kan ge dig bättre råd och lättare hitta en riktigt bra värmepump som passar ditt hus.
 • Stabila företag är viktigt, så du kan lita på garantin.
 • Installationen kräver sin kompetens – elektriker, rörmokare, certifierad kyltekniker, certifierad brunnsborrare
 • En certifierad kyltekniker/kylmontör krävs enligt lag vid installation av köldmedium!
 • Att beställa värmepumpen och installationen från samma leverantör ger en ökad trygghet!
 • Se till att du vet vad som gäller för värmepumpar i din kommun (Malmö, Lund, Ängelholm, Landskrona, Kristianstad, Ystad och alla de andra). Ansök i god tid om tillstånd krävs!
 • Undersök vilka garantier som gäller. Oftast får du längre garanti om du använder dig av företagets egna installatörer.

Garanti för värmepump

Vilken garanti du får kan skilja mellan olika återförsäljare, men det kan också skilja mellan olika varumärken, då tillverkarna i sin tur har olika bra erbjudanden på garanti.

Garantitiden kan också påverkas av hur du väljer att genomföra installationen. Genom att utnyttja återförsäljarens egna installatörer blir garantin oftast längre. Den vanligaste anledningen till reklamation är att installationen är felaktigt utförd. Genom att erbjuda längre garanti med egna installatörer, kan återförsäljaren säkerställa kvaliteten på installationen, eftersom man lätt avslutar samarbete med installatörer som inte håller måttet.

Ytterligare en aspekt som är viktig att tänka på vid val av återförsäljare och garanti, är att en lång garanti kan bli värdelös om företaget går omkull. Ett stabilt företag borgar för att garantin verkligen kommer att gälla, om den behövs.