Offert på värmepump

Funderar du på att köpa en värmepump, är det klokt att ta in offerter från olika återförsäljare av värmepumpar. Sedan kan du jämföra vad de olika återförsäljarna erbjuder och välja en offert som passar dina förutsättningar och behov.

Offertförfrågan för värmepump i Skåne

Här kan du efterfråga en offert ifrån oss. Tänk på att ju fler uppgifter du fyller i, desto lättare är det för oss att hitta en värmepump, som verkligen passar, oavsett om du vill ha en luft-luftvärmepump, luft-vattenvärmepump, frånluftsvärmepump, ytjordvärmepump eller bergvärmepump. Offerten är inte bindande, utan är helt enkelt ett erbjudande från oss till dig, som du kan välja att gå vidare med.

Offertformulär värmepump

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt telefonnummer

Din kommun

Annan kommun

Önskad värmepump

Husets storlek (m2)

Planlösning (för luft-luftvärmepump)

ÖppenRelativt öppenRelativt slutenSluten

Isolering

Mycket braBraGanska braDålig

Ditt meddelande

Jag har förstått vilka villkor som gäller*.

* Genom att skicka in en offertförfrågan godkänner du att vi på Polarpumpen och ett begränsat antal samarbetspartners får ta del av dina uppgifter. Vi delar endast dina uppgifter med samarbetspartners för att du ska få en så bra offert som möjligt. All behandling av personuppgifter sker i enlighet med personuppgiftslagen (1998:204).

Köpa luft-luftvärmepump utan offert

panasonic värmepumpNär det gäller vanliga luft-luftvärmepumpar, som är vanliga i Skåne och övriga Sverige, är det många gånger ovanligt med offerter.

Luft-luftvärmepumpar är relativt billiga jämfört med andra värmepumpar och på sätt och vis är det som att köpa en annan vitvara, som en tvättmaskin. Det är inte så vanligt att ta in offerter vid köp av ny tvättmaskin eller kylskåp. Detta är produkter, som ofta säljs till mer eller mindre fasta priser.

När det gäller luft-luftvärmepumpar, så är det också så – det finns vanligen fasta priser. Dessutom finns det fasta priser även för en standardinstallation och du får vanligen samma pris även utan offerter.

Offerter

Offert är egentligen ett förslag från en part till en annan om ett affärserbjudande. Genom offerten erbjuder företaget en viss vara och/eller tjänst och specificerar vad detta kostar. Offerten skall noga tala om vad som är inräknat i projektet.

Ta in flera offerter

Om du skall ta in offerter är det en bra idé att ta in flera offerter, så du har något att jämföra med. Det är lättare att upptäcka brister i offerter, om du har en annan vid sidan om, som är mer utförlig.

Dessutom kan du hitta en offert som passar dig bättre. Du kanske tycker det är skönt att företaget transporterar bort din gamla värmepanna, som en del av jobbet, eller så tycker du att det är onödigt att betala extra för detta och väljer hellre en offert, där du måste utföra fler moment själv. Samtidigt kan det vara skönt, om allt ingår och verkligen blir gjort.

Var noggrann

När du efterfrågar offerter är det viktigt att vara noggrann med vad du vill ha och vilka förutsättningarna är, så offerterna du får tillbaka verkligen passar dina behov.

Om du bor i en skånelänga, med väggar av sten är det bra om detta framgår, när du efterfrågar offerter. Att göra hål i väggen för värmepump blir ett lite större projekt i stenhus, som är vanligt i Skåne och detta påverkar priset. Om du inte har specificerat detta, kan du istället få betala mer när projektet redan har påbörjats.

Sen ska man också vara noggrann när man granskar offerterna. Det förekommer att företag utelämnar saker ur offerter, som sedan tillkommer i ett senare skede. Den billigaste offerten, blir inte alltid billigast i längden.

Vad bör ingå i offerten?

En del saker bör ingår i en offert:

  • Säljaren/företagets namn, adress, telefonnummer
  • Beskrivning av tjänst
  • Pris
  • Moms
  • Tidsram för projektet/leveransdatum
  • Behörighet och utbildning – då vissa moment enligt lag kräver specialistkunskaper
  • F-skattesedel – då detta är ett krav för ROT-avdrag