Luft-luftvärmepump

Luft-luftvärmepumpen är ett utmärkt komplement till direktverkande el. I Skåne kan du spara upp till 75 % med en luft-luftvärmepump.

Köpa luft-luftvärmepump i Skåne

Du kan köpa din luft-luftvärmepump i vår webbshop. Vi erbjuder ett stort sortiment av luft-luftvärmepumpar till förmånliga priser. Vi säljer endast värmepumpar som håller hög kvalitet. Du kan köpa både din luft-luftvärmepump och installation hos oss.

Till Polarpumpens e-butik

Smarta tillbehör

Med hjälp av tillbehör till din luft-luftvärmepump kan du få ut lite mer av din värmepump. Du kan skydda din värmepump lite extra med ett värmepumpstak eller ett värmepumpsskydd. Genom att placera värmepumpen på ett markstativ istället för konsoler, kan du undvika oönskat ljud.

Populärast är ändå fjärrstyrning – ett system, som gör så att du kan kontrollera din värmepump med hjälp av mobilen. Du blir varnad vid problem med uppvärmningen (temperaturfall och strömavbrott), så du kan känna dig trygg. Du kan också spara pengar genom att sänka temperaturen när ni inte är på plats, för att sedan höja i god tid innan ni ska dit igen.

Mer om tillbehör till luft-luftvärmepumpar

Från luft till luft

En luft-luftvärmepump hämtar energi från utomhusluften och sprider den via luften inomhus. Med hjälp av ett köldmedium förflyttas värmen och komprimeras mellan en utedel och en innedel.

Fördelar

Fujitsu luft-luftvärmepump innedel

Luft-luftvärmepumpen har många fördelar.

  • stor möjlig besparing (uppåt 75 % i Skåne)
  • passar nästan överallt
  • kräver en förhållandevis enkel (och billig) installation
  • ett billigt alternativ till direktverkande el
  • luftrening
  • luftkonditionering

Nackdelar

  • ger inget tappvatten
  • svårt att sprida värmen vid stängd planlösning

Ekonomiskt

Ekonomiskt sett brukar en luft-luftvärmepump vara en mycket god affär. Man brukar kunna räkna hem investeringskostnaden på ca 2 år. Luft-luftvärmepumpen kostar vanligen mellan 10 000 – 25 000 kronor inklusive installation. Priserna varierar med avseende på en rad olika parametrar såsom återförsäljare, varumärke och hur kraftig värmepumpen. Installationspriset brukar ligga på runt 3 000 kronor efter ROT-avdrag, men kan du inte utnyttja ROT-avdraget blir priset högre.

Besparing

Besparingsmöjligheterna med en luft-luftvärmepump är goda. I Skåne kan man vanligen spara en mycket stor andel av den energi man utnyttjar till uppvärmning. Enligt Energimyndighetens siffror ligger besparingen i ett litet hus i Skåne på så mycket som uppåt 75 %.

Mer om besparing med luft-luft i Skåne

Förutsättningar i Skåne

Förutsättningarna för luft-luftvärmepumpar är goda i Skåne. Generellt kan man spara mer ju längre söderut man kommer med en luftvärmepump, eftersom den möjliga besparingen påverkas till stor del av utomhustemperaturen. Medeltemperaturen utomhus skiljer stort i vårt avlånga land och i Skåne ligger naturligtvis medeltemperaturen högre än längre norrut.